Belangrijke zaken voor startende ondernemers

Waar moet je als startende ondernemer nog meer aan denken?

Hou vanaf het begin bij hoeveel uren je erin stopt en waarvoor, op datum. Per jaar 1225 uur geeft recht op zelfstandigenaftrek! Deze moeten ten minste voor 50 % uit directe werkzaamheden zijn voor de onderneming.

Hou vanaf het begin bij welke kilometers je maakt voor klanten, maar ook voor het ophalen van kantoorartikelen en activiteiten die bij jouw bedrijf passen (beurzen/promotie/overleg). Noteer datum, plaatsen en kilometers (enkele reis) nauwkeurig en overzichtelijk! We hebben een Excel bestandje hiervoor. Maar dit kan ook met een handige App.

Bedenk dat over al het geld wat binnenkomt ook belasting moet worden betaald. Niet alleen de BTW (21% of 9%) maar ook Inkomstenbelasting en Inkomensafhankelijke premie ZvW. Zorg dat je hiervoor geld reserveert op en speciale spaarrekening! Als je veel verdient moet je ook veel geld op de spaarrekening hebben. Een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting en premie ZvW voorkomen dat je later alsnog veel moet nabetalen. Stem dit wel af met een goede adviseur of maak een afspraak.

Zonder reserves gaat jouw bedrijf failliet.

Een auto is een behoorlijke kostenpost. Niet alleen de aanschaf is van belang, maar ook de privé bijtelling van 14 tot 25 procent van de cataloguswaarde! Dus vraag advies wat hierin wijs is en welke auto het best hierbij past. Bedenk dat de cataloguswaarde de basis voor de bijtelling

Natuurlijk is deze informatie nog niet compleet , maar het is wel het begin van een goede START.

Kortom, een onderneming begin je niet zomaar. Dit vraag om een goede voorbereiding.

ABC Administratie Emmen helpt starters op weg….

Terug naar de vorige pagina