Besteed jouw tijd effectief.

Belangrijke zaken voor MKB bedrijven

Belangrijke zaken voor MKB bedrijven:

De meeste kosten heb je zelf in de hand. Maar de administratie is vaak een belangrijke kostenpost die wordt overgeslagen. Te vaak wordt gedacht dat dit een tijdrovende zaak is. Voor veel MKB bedrijven is een goede administratie belangrijker dan je denkt! 

Hou privézaken privé

Alle uitgaven die met privé te maken hebben kunnen beter via de privé rekening worden betaald. Dit voorkomt heel veel extra administratieve kosten. Beter is het om maandelijks/wekelijks een bedrag over te boeken van de zakelijke rekening naar de privé rekening.

Zorg dat je belastingen op tijd betaald

Op iedere aanslag staat een uiterste betaaldatum. Hou deze goed in de gaten want 1 dag te laat kan grote gevolgen hebben. Dit betekent vaak een boete en bij herhaling nog veel meer gevolgen.

Zorg ervoor dat ook Inkomstenbelasting en de Inkomensafhankelijke premie ZvW passen bij de verwachte winst. Dit voorkomt dat er op een later tijdstip ineens heel veel betaald moet worden.

Zorg voor een voorlopige aanslag. Stem dit wel af met een goede adviseur of maak een afspraak.

Reserveer geld op een spaarrekening

Zorg ervoor dat je regelmatig geld overboekt naar spaarrekening! Zodat je ook voor onverwachte uitgaven een reserve hebt.

Een auto aanschaffen?

Een auto is een behoorlijke kostenpost. Niet alleen de aanschaf is van belang, maar ook de privé bijtelling van 14 tot 22 procent van de cataloguswaarde! Dus vraag advies wat hierin wijs is en welke auto het best hierbij past. Bedenk dat de cataloguswaarde de basis voor de bijtelling. Een elektrische auto heeft een andere bijtelling. Vaak is het bij houden van een kilometeradministratie raadzaam.

Natuurlijk is deze informatie nog niet compleet , maar het is wel het begin van een goede START.

Kortom, een onderneming vraagt om een goede ondersteuning.

ABC Administratie Emmen helpt ondernemers bij het maken van betaalbare keuzes….

Terug naar de vorige pagina