Besparing door goede facturatie

Besparing door goede administratie en facturatie

Bespaar tijd en geld. Je moet zo snel mogelijk facturen sturen naar jouw klanten. Liefst 1x per week, facturen nog zaterdag/zondag versturen volgend op de afgesloten week.

Is het gebruikelijk om de facturen 1x per maand te versturen? Zorg ervoor dat je de factuur uiterlijk de 3e dag na het passeren van de maand op de post hebt. Wees altijd volledig en compleet en controleer de factuur goed! Een betalingstermijn van 14 dagen is heel normaal, maar maximaal is dit 30 dagen! Vermeldt dit ook altijd op de factuur!

Een professionele factuur maak je gemakkelijk zelf in Excel. Een factuur op maat gemaakt is ook mogelijk. Bedenkt dat heel veel informatie standaard gewenst is, dus laat deze altijd even controleren! Zorg dat je je klanten kent. Dus noteer hun juiste bedrijfsnaam/naam + initialen, juiste adres, juiste postcode, juiste woonplaats en spreek altijd af welke betalingstermijn je hanteert.
Gemakkelijker is om gebruik te maken van een online boekhoudpakket. Wij werken met DigiBTW. Dat is bovendien ook een prima basis voor een jaarverslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Wij kunnen op afstand meekijken en aanvullen indien nodig.

Met een professionele standaard factuur geeft dit uitstraling en is deze compleet. Deze kleine investering bespaart bovendien TIJD. Het sneller versturen van facturen betekent sneller cash!

Zorg dat de administratie iedere maand wordt bijgewerkt. Als dit pas na een kwartaal gebeurt, dan is het snel mogelijk dat er bonnen of zaken ontbreken. Zorg dat je iedere maand weet welke omzet je behaald hebt en controleer regelmatig of de facturen die jij naar de klanten hebt gestuurd ook op tijd worden betaald. Vanaf het begin hier direct op zitten en na bellen. Dan weet de klant ook dat jij serieus werk geleverd hebt. Hetzelfde geldt voor de leveranciers (van producten): zorg dat je jouw betalingsverplichtingen na komt. Dus binnen 30 dagen betalen!

Zorg dat je iedere maand overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven, dat geeft jou meer inzicht in hoe het met jouw bedrijf loopt. Als je geld leent, zorg dan dat dit zakelijk is en betaal z.s.m. terug.

Terug naar de vorige pagina